Directive Eco Design

Noua directiva Eco Design pentru consum de energie

Scopul noii directive europene este încorporarea problemelor de mediu în proiectarea unui produs pentru a-și îmbunătăți performanțele de mediu pe tot parcursul ciclului său de viață. Aparatele de aer conditionat  sunt clasificate ca produse energetice (ERP), deoarece au un impact asupra consumului de energie în timpul funcționării. Prin urmare, a fost definit un nou set de reguli de evaluare a eficienței energetice (lotul 10 și lotul 11) și va fi încorporat în noul mod de etichetare a eficienței energetice. Schimbarea fundamentală față de situația actuală este că noua metodă de evaluare se concentrează pe performanța sezonieră

În plus, produsele slab cotate nu vor putea pătrunde pe piață începând cu ianuarie 2013, în timp ce limite mai stricte se vor aplica de la 1 ianuarie 2014. Scorurile de eficiență energetică, combinate cu nivelurile de zgomot unitar, exprimate în decibel, ar trebui prezentate în mod clar în noua etichetă energetică pentru a permite cumpărătorilor să aleagă produse cu performanțe de mediu mai bune.

Etichetare energetică nouă pentru aparatele de aer condiționat

Conform noii etichete, eficiența energetică a sistemelor de climatizare va fi calculată pe baza performanțelor sezoniere.

Zonele climatice pentru calcularea încălzirii (eficiență sezonieră, SCOP): nu a fost posibil să se creeze un singur profil de temperatură pentru întreaga Europă; prin urmare, UE a fost împărțită în trei zone climatice diferite. În acest fel, este asigurat calculul eficienței energetice bazat pe temperaturile ambientale reale pe regiune.

  1. Zona mai caldă: temperaturi anuale în Atena
  2. Zona medie: temperaturi anuale la Strasbourg
  3. Zona mai rece: temperaturi anuale in Helsinki

Etichetare energetică nouă

Etichetarea energetică a fost creată odată cu introducerea legislației europene în 1995, cu scopul de a oferi consumatorilor posibilitatea de a ține cont de parametrul „Energie” atunci când aleg un produs. Eticheta energetică originală folosea o scală pentru a clasifica produsele în funcție de energia consumată pentru funcționarea lor. Această scară a început cu A (pentru a caracteriza clasa cea mai eficientă din punct de vedere energetic) și s-a încheiat cu G (pentru a caracteriza cea mai puțin eficientă clasă energetică).

În 2003, legislația europeană a introdus două noi categorii peste A pentru a răspunde nevoilor pieței pentru produse mai eficiente din punct de vedere energetic, dar și pentru a motiva producătorii să dezvolte produse a căror eficiență energetică ar fi chiar mai mare decât cele existente. Astfel, au fost create categoriile A + și A ++. Cu toate acestea, deoarece inovațiile tehnologice au dus la producerea de produse și mai eficiente din punct de vedere energetic, etichetarea consumului de energie în forma sa actuală nu a putut oferi informații clare și transparente. Astfel, noul cadru a fost aprobat de Parlamentul European în 2010.

Toshiba aplică toate metodele noi de calculare a eficienței energetice a produselor noastre, în conformitate cu noua directivă de proiectare ecologică și cerințele Lot10 și Lot11.

Pentru mai multe informații tehnice cu privire la toate produsele Toshiba privind noua etichetă energetică, vizitați site-ul: http://ecodesign.toshiba-airconditioning.eu

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Află mai multe despre

Sari la conținut