Pompe de căldură: cea mai eficientă soluție de încălzire care respectă mediul înconjurător

Pompa de căldură este un sistem de încălzire și răcire care se bazează pe cel mai durabil principiu de funcționare: în loc să genereze căldură consumând energie, pompează (de aici și denumirea de “pompă”) căldura care există deja în mediu și o transferă în în spațiul nostru.

În prezent, pompele de căldură aer-apă sunt cele mai răspândite mijloace de încălzire și răcire la nivel mondial, cu utilizări care acoperă toate dimensiunile și tipurile de clădiri, fie pentru case sau spații comerciale mari.

Cum functioneaza o pompa de caldura?

Pompa de căldură aer-apă primește energia termică existentă în mediul exterior și o aduce în spațiul nostru, încălzind aerul interior, precum și apa folosită.

Consumă energie electrică minimă și numai în faza de pompare a căldurii. De fapt, din totalul căldurii generate, doar 25% sunt atribuite energiei electrice. Aceasta înseamnă că 75% din căldura generată de pompa de căldură provine în totalitate din energia termică extrasă din mediu, care este o sursă de energie complet liberă, regenerabilă și curată. În acest fel, pompele de căldură reușesc să fie cel mai economic sistem de încălzire disponibil.

8 importante motive sa alegeti pompele de caldurartant reasons to choose Heat Pumps

  1. Este cea mai eficientă soluție de încălzire din punct de vedere al costurilor: conform unui studiu al Universității Tehnice Naționale din Atena „Compararea costurilor de încălzire prin diverse tehnologii”, pompele de căldură oferă economie: 33% din peleți, 44% din șemineul cu energie închisă, 38-45% din gazul natural, 61% din petrol și 71% din cazanele electrice.
  2. Costurile de achiziție ale acestora pot fi suportate de diverse programe de ajutor financiar pentru modernizarea energiei clădirilor, deoarece pompele de căldură sunt ecologice, clasificate drept surse regenerabile de energie și nu emit poluanți.
  3. Pot fi conectate la sistemul existent de radiatoare inlocuind foarte usor cazanul pe gaz.
  4. Nu necesită o cameră specială de cazane sau un coș de fum.
  5. Au cele mai mici costuri de întreținere în comparație cu orice sistem integrat de încălzire-răcire.
  6. Oferă apă caldă foarte economică, în timp ce unele pompe de căldură pot fi combinate cu un panou solar existent.
  7. lucrează în regim de încălzire și răcire chiar și în cele mai extreme condiții meteorologice.
  8. Amortizarea investiției inițiale este imediată, deoarece economiile rezultate din utilizarea acestora sunt extrem de mari.

Pompe de căldură Toshiba Estia pentru o economie de până la 80%!

Pompele de căldură Toshiba Estia sunt dotate compresoare dublu rotative DC Inverter și certificare a eficienței energetice de la Keymark *.

Datorită tehnologiei moderne, acestea obțin o eficiență energetică ridicată până la 120% în comparație cu puterea nominală, fără a goli portofelul familiei. Economiile de energie și bani pot ajunge la 80% în comparație cu utilizarea unui arzător pe gaz, oferind în același timp apă caldă până la 60 ° C și răcire în timpul verii.

Datorită dimensiunilor mici și instalării ușoare, sunt potrivite atât pentru apartamente, cât și pentru case mobile, precum și pentru spații comerciale, precum clinici, restaurante și hoteluri.

Pot fi conectate cu numeroase unități interioare, inclusiv console de podea, unități de tavan, sisteme de încălzire prin pardoseală și panouri solare, pentru o flexibilitate și o eficiență mai mare din punct de vedere al costurilor în sistemele de încălzire existente sau noi.

Descoperiti pompele de caldura Toshiba Estia aici.

* Keymark testeaza și certifică faptul că performanțele și caracteristicile tehnice ale pompelor de căldură respectă pe deplin standardele europene și internaționale. Aflați mai multe despre Keymark aici.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ

Newsletter

Află mai multe despre

Sari la conținut